Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska metoda, koja predstavlja unošenje različitih supstanci u odredjeni sloj kože. Postoje razne vrste preparata koje koristimo, a najćešće su to vazodilatatori, vitamini, preparati na bazi hijaluronske kiseline, antioksidansi, lipolitici, stimulatori sinteze fibroblasta…

Primenom ovih preparata metodom mezoterapije, postižemo lokalno poboljšanje ali i udaljene efekte na krvne sudove, tetive i druga tkiva. Mezoterapija se koristi u raznim granama medicine: reumatologiji, ortopediji, sportskoj medicini, terapiji bola, a narocito u estetskoj medicini.

Primena plazme bogate trombocitima tj. faktora rasta, daje odlične rezultate i postala je apsolutni hit u estetskoj medicini!

Medicinska mezoterapija iglom

Primenom specijalnih mikroiglica, unose se preparati u ciljani sloj kože, čime se postiže efekat poboljšanja teksture i sjaja kože (mesoglow), a ponavljanjem procedura dolazi do zatezanja kože, značajnog smanjenja bora i usporavanja stvaranja novih (mesolift). Mezoterapijom možemo tretirati lice, ali i celo telo u cilju podmlađivanja, otklanjanja celulita i masnih naslaga. U cilju postizanja što boljih rezultata sastav koktela se prilagođava pacijentu i problemu koji tretiramo, a najčešće se koriste preparati na bazi hijaluronske kiseline, vitamini A, B, E, C, aminokiseline, ko-enzimi, DNK, joni Mg, Na, K, Ca …

Mezoterapija je bezbedna i efikasna metoda, koja u retkim slučajevima moze dovesti do komplikacija i stoga je jako važno da mezoterapiju obavlja lekar u zdravstvenoj ustanovi.

VAZNO!!! Preparati koje mi koristimo su BEZ PARABENA i visokog su kvaliteta.

  • Celulit se javlja kod 90-95% žena i mada muškarcima retko smeta ženski celulit, ženama on predstavlja problem.

    Za nastanak celulita često se optužuje ženski hormon estrogen, koji dovodi do zadržavanja vode i soli i povećava deponovanje masti u subdermalnim lipidnim ćelijama. Rezultat tog procesa su fiksirane akumulacije masti unutar vezivnog tkiva koje se manifestuju pojavom neravnina na koži u vidu tzv. pomorandžine kore.

    Zbog oštećenja fibroidnih struktura kolagena i elastina, masno tkivo biva potisnuto u male lobule koji se vide kao neravnine na koži tj. celulit. Drugi hormoni kao insulin, kateholami (adrenalin i noradrenalin), tiroidni hormoni i prolaktin takođe mogu imati ulogu u nastanku celulita.

    Celulit nije posledica generalizovane gojaznosti, tako da se ne može rešiti gubitkom kilograma. Mnogo je faktora koji utiču na pojavu celulita, najčešće su to hormonske promene u pubertetu i trudnoći, kontraceptivi, nepravilna ishrana, konzumiranje kafe i duvana, fizička neaktivnost, genetska predispozicija i dr.

  • Mezoterapija - MKM specijalistička ordinacija

    Mezoterapija – MKM specijalistička ordinacija

Mezoterapija je vrlo efikasna metoda u lečenju celulita. Primenom mezoterapijskih koktela se regeneriše limfna i krvna drenaža, jača vezivno tkivo, deluje na masne naslage…

Za postizanje što boljih rezultata neophodna je saradnja pacijenta i promena nekih životnih navika, zdrava ishrana, fizička aktivnost, unos dovoljne količine tečnosti (najmanje 1,5 l vode dnevno), prestanak pušenja i dr.

Sa dijetama takođe treba biti oprezan i ne podvrgavati se rigoroznim dijetama, jer vode usporavanju metabolizma i još bržem gojenju nakon ukidanja.

Radiofrekventna mezoterapija bez igala

Mezoterapiju bez igala preporučujemo pacijentima koji se plaše igle. Primena mezoterapijskih koktela uz udruženo dejstvo radio talasa dovodi do značajnog poboljšanja stanja kože. Koriste se preparati na bazi hijaluronske kiseline, stimulatori sinteze kolagena, preparati za lifting, vitamini i dr.

Ova procedura je vrlo komforna, potpuno bezbolna i vrlo ekonomična, te je preporučujemo za redovno održavanje kože.

Dermaroler tretman

Dermaroler je mali valjak sa specijalno konstruisanim mikrohirurškim iglama, pomoću kojih se mezoterapijski koktel unosi u kožu. Pored dejstva samog preparata, kod svakog tretmana iglama postoji i efekat mikrotraume koji dovodi do stvaranja novog tkiva. Dermarolerom možemo tretirati lice, vrat, dekolte, kao i kožu celog tela. Svaki pacijent ima svoj dermaroler, koji se može koristiti za više tretmana.

Mezoterapija – rezultati

Mezoterapija je bezbedna i veoma uspešna metoda, ali samo ako je sprovodi lekar obučen za njenu primenu. Svaka metoda može imati štetan efekat i ugroziti Vaše zdravlje, ukoliko je sprovedena od strane nestručnog lica. Uspeh, takođe, zavisi i od samih pacijenata, koji se moraju pridržavati saveta lekara. Naš tim ima bogatu arhivu uspešnih tretmana mezoterapijom u Beogradu.

Kada se mezoterapija ne primenjuje

Mezoterapija se ne primenjuje ukoliko postoji alergija na preparate, u stanjima akutne bolesti, u trudnoći i laktaciji, kod pacijenata sa poremećajem koagulacije. U stanjima hronične bolesti mezoterapija se može primeniti samo ako lekar proceni da je procedura bezbedna za pacijenta.

Cena mezoterapije

Više o tretmanu mezoterapijom kao i o cenama u MKM specijalističkoj ordinaciji možete saznati na stranici koja detaljnije govori o ceni mezoterapije.

VAŽNO! POTREBNO JE FORMIRATI ODREĐENI REDOSLED PROCEDURA I PRAKTIKOVATI REDOVNO ODRŽAVANJE DA BISTE POSTIGLI ALI I ODRŽALI EFEKTE NEGOVANE KOŽE. ŽELIMO DA NAGLASIMO DA NIKAD NIJE KASNO POČETI, SAMO ŠTO ĆE BITI POTREBNO VIŠE PROCEDURA.