Hijaluronski fileri

 • Zbog čega je potrebno raditi filere u zdravstvenim ustanovama

  U online studiji, objavljenoj 18. februara u Patogeni i Bolesti, istraživaci na Univerzitetu u Kopenhagenu, koristili su miševe kako bi otkrili zbog čega se i kako stvaraju potkožne izrasline na mestima gde je izvršeno ubrizgavanje filera. Podaci ukazuju na to da bakterija dolazi iz kože i da je ove bakterije nemoguće u potpunosti izbeći – […]

 • Rekonturiranje lica – Fileri

  Promene u koži i i potkožnom tkivu koje nastaju sa godinama posledično dovode i do promena našeg izgleda. Koža postaje opuštena, gubi se masno tkivo i jedrina lica, nastaju bore.

 • Podvaljak

  Lokalne masne naslage u regiji podvaljka predstavljaju čestu indikaciju za estetski tretman, kako kod žena, tako i kod muškaraca.
  Ovom problemu možemo pristupiti na više načina, u zavisnosti od količine masnog tkiva, stanja kože, starosti pacijenta i dr.

  Tretman može biti hirurški i nehirurški.

 • HIjaluronski-fileri

  Fileri – količina potrebna za postizanje efekta – II deo

  Iskusni pacijenti često tačno znaju šta žele u pogledu ulepšanja usana, ali većina pacijenata prepušta odluku lekaru. Skoro svi pacijenti žele da izbegnu preterano uvećanje usana. Mnogi pacijenti imaju asimetriju desne i leve polovine usana, pa je to potrebno predočiti pacijentu, jer ovo stanje može biti teže za korekciju.

 • FIleri

  Fileri – količina potrebna za postizanje efekta – I deo

  Treba evaluirati pacijentove želje i potom odrediti da li je to realno i moguće. Neki pacijenti imaju nerealna očekivanja. Posebno je važno naglasiti pacijentu da u nekim regijama može biti potrebna veća količina hijaluronskih filera da bi se postigao željeni efekat. Poželjno je napraviti fotografije pre i posle tretmana, jer pacijenti mogu da zaborave kako je nalaz izgledao.

 • Fileri za nazolabijalne brazde – smejalice

  Nazolabijalne brazde su udubljenja na koži koja se pružaju od nosa ka uglovima usana.
  Nazolabijalne brazde se prvenstveno formiraju kao rezultat ponavljanih pokreta i lipoatrofije.
  Počinju da se javljaju u trećoj deceniji života i predstavljaju jedan od prvih znakova starenja koji pacijent primeti i želi da popravi.

 • Uvećanje usana hijaluronskim filerima

  Uvećanje usana je kozmetska procedura koja će Vam dati punije, sočne usne.
  U današnje vreme injektabilni dermalni fileri se najčešće koriste, i to prvenstveno hijaluronski fileri, koji se sastoje od hijaluronske kiseline, supstance koja je normalni sastojak ljudskog tkiva. Fileri se mogu injektovati u usne i u predeo oko usana.

 • Dermalni fileri

  Dermalni fileri

  Ukoliko želite da vratite mladalačku punoću lica, uživate u povećanju volumena usana, istaknete konture lica ili ublažite brazde i bore na licu, dermalni fileri mogu biti odgovor. Dermalni fileri se nazivaju „liquid facelift“ tj. tečni fejslift, jer nudi mnoge benefite hirurškog fejslifta, bez perioda oporavka.

 • Hijaluronski fileri

  Fileri

  Fileri (od engleske reči filler = punjač) za meka tkiva imaju ogroman uticaj na razvoj estetske medicine i estetske hirurgije. Praksa kozmetske hirurgije mora da obuhvati filere i botoks, a način i tehnike primene se i dalje razvijaju.

 • Šta je hijaluronska kiselina?

  Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni glikozaminoglikan, osnovni sastojak ljudskog tela (nalazi se u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu, staklastom telu itd.). Hijaluronska kiselina je suštinski i sastavni deo strukture kože dajući joj hidrataciju, gipkost i tonus. Ima sposobnost da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima. Prema tome, uloga hijaluronske kiseline od suštinskog je značaja za održavanje 70 % vode u mladoj koži!