Silhouette Soft niti

Šta je Silhouette Soft® tretman?

Silhouette Soft konci za lifting lica predstavljaju novu tehnologiju neoperativnog face liftinga, sa dvostrukim efektom zatezanja i regeneracije. Proizvedeni su u SAD nakon dugogodišnjeg iskustva i primene u rekonstruktivnoj i estetskoj hirurgiji.

Efekat zatezanja je vidljiv odmah nakon tretmana i rezultat je postavljanja konca pod kožu specijalnom tehnikom. Efekat regeneracije je postepen i rezultat je stimulacije fibroblasta i produkcije kolagena. Materijal od kojih su napravljeni Silhouette Soft® konci je biokompatibilan i biorazgradiv. Nakon umetanja konca, dolazi do stimulacije dubljih slojeva kože, što pomaže u povećanju volumena tkiva i postepeno prirodno obnavlja oblik lica.

Šta mozemo postići primenom Silhouette Soft® niti?

Indikacije za primenu Silhouette Soft® niti:

-ptoza (opuštanje) kože u središnjem delu lica

-opuštena koža  u predelu donje vilice

-gubitak volumena kože lica

-opuštenost kože vrata

-pad obrva

Radi postizanja maksimalnih rezultata, tretman je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao sto su fileri, lipotransfer, botoks.

Kako izgleda tretman?

Silhouette Soft® tretman traje oko sat vremena i radi se ambulantno. Sprovodi se u lokalnoj anesteziji, koja se aplikuje na nekoliko mesta na koži. Silhouette Soft® konci se postavljaju u kožu pomocu igala, tako da nije potrebno praviti rezove na koži. Nakon aplikacije Silhouette Soft® niti, lekar vrši laganu kompresiju tkiva, kako bi se postigao željeni učinak podizanja. Efekat nakon aplikacije Silhouette Soft® je oko 18 meseci.

Postupak nakon tretmana

Nakon tretmana, potrebno je pridržavati se saveta lekara. Tri nedelje nakon Silhouette Soft® tretmana, preporučuje se spavanje na leđima, minimalni pokreti mišića lica, kao i izbegavanje čišćenja lica snažnim pokretima. Takođe je neko vreme potrebno izbegavati fizičke aktivnosti.

Da li je Silhouette Soft® tretman bezbedan?

Silhouette Soft® konci imaju odobrenje FDA .

Silhouette Soft® tretman je bezbedan, komforan i veoma efikasan i može se sprovoditi isključivo u zdravstvenoj ustanovi, od strane lekara obučenih za primenu Silhouette Soft®.

Pre i posle Silhouette Soft® intervencije: