Mezoterapija lica i tela

  1. Mezoterapija

Mezoterapija lica i tela sa i bez igle

Mezoterapija lica

Podrazumeva specijalne tehnike, kojima se uz pomoć vrlo tankih iglica, aplikuje koktel u ciljani sloj kože. Preparati koji se koriste za mezoterapiju lica mogu biti različiti, a zavise od stanja kože i problema koji se tretira. Za mezoterapiju lica najčešće  koristimo preparate na bazi hijaluronske kiseline, vitaminske preparate, vazodilatatore, stimulatore sinteze kolagena, antioksidanse…

Redovna primena mezoterapije u oblasti lica dovodi do vidnog poboljšanja izgleda i tonusa kože, sitne bore postaju manje vidljive, a koža dobija jedrinu, svež i odmoran izgled. Najčešće se mezoterapijom lica tretiraju sitne bore oko očiju (za izražene bore preporučujemo botoks), pušačka koža, koža oštećena sunčanjem, podvaljak (najčešće u kombinaciji sa lipolizom)…

Mezoterapija lica se preporučuje mladim ženama, koje žele da očuvaju zdrav i mladalački izgled kože, kao i za tretman zrele kože . Mezoterapijom možemo tretirati kožu lica, vrata i dekoltea.

Mezoterapija tela

-se može primenjivati na svim njegovim delovima. Kokteli koji se koriste za mezoterapiju tela se, takođe, prilagođavaju svakom pacijentu i problemu koji se tretira. Najčešće se mezoterapija tela koristi za tretman celulita,  opuštene kože ruku , iznad kolena, za šake, ali i za podmlađivanje kože celog tela. Često se mezoterapija tela kombinuje sa lipolizom i na taj način tretiramo “problematične zone”, kao što su stomak, pojas, kolena, bokovi, predeo ispod gluteusa… Procedure je potrebno ponavljati kako bi se postigli i održali dobri rezultati.

Mezoterapija bez igle

-je vrlo efikasna metoda koja se preporučuje pacijentima koji se plaše igle. Mezoterapijom bez igle (mezoporacijom) se uz pomoć radio talasa unose  aktivne supstance, koje se nalaze u mezoterapijskom koktelu,  direktno u ćelije kože.  Mezoterapija bez igle može se koristiti za kožu lica i tela. Ova metoda je odobrena od strane FDA. Mezoterapiju bez igle, takođe, preporučujemo kao terapiju održavanja, jer je veoma  komforna i ekonomična.

MKM specijalistička ordinacija savetuje da mezoterapiju obavlja stručno osposobljeni lekarski tim u adekvatno opremljenim ordinacijama i lekarskim ustanovama.