Mezoniti

3D LIFTING MEZONITIMA je neoperativna medicinska procedura kojom se postiže odličan efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Pomoću fine, gipke igle pod kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena.

Materijali od kojih su napravljene mezoniti su potpuno bezbedni!

O bezbednosti materijala, govori činjenica da se neki od njih koriste u dečjoj kardiohirurgiji.

Tipovi materijala: 

 • Polydioxanone
 • Caprolac
 • Lactic acid i drugi.

Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine. U skorije vreme koriste se i uvijene mezoniti (screw), koje izazivaju snažniju reakciju tkiva i jači lifting efekat.

Mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen.

Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tela. Uspešno se koriguju nazolabijalne bore, horizontalne bore na čelu, jagodice, vrat, dekolte, opuštena koža lica, ruku, kolena, podvaljak…
Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija…

Rezultati su fascinantni, tretman je minimalno invazivan i bezbedan za pacijenta, naravno ukoliko je sproveden od strane lekara edukovanog za primenu estetskih procedura.

 

Tretman mezonitima

Tretman mezonitima je stekao veliku popularnost zbog svojih odličnih rezultata i minimalne invazivnosti tretmana.

Mezonitima možemo tretirati kožu lica i tela. Najčešće indikacije na licu su: oval lica, vrat, obrazi, podvaljak, čelo, predeo oko očiju, podizanje obrva, i dr. Aplikacija mezoniti na tačno određenu dubinu, pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije, a oko svake niti stvara se kolagen koji dovodi do zatezanja i podmlađivanja tkiva.

Interesantna indikacija je zatezanje kože tela, najčešće iznad kolena, na stomaku, rukama, i to naročito nakon procesa lipolize, gubitka kilograma, trudnoće i porođaja, kada postoji višak kože.

mezoniti

Mezoniti – MKM specijalistička ordinacija

Prednost aplikacije mezoniti je u tome što ne zahteva primenu anestezije (sem lokalne u nekim regijama), metoda je minimalno invazivna, bezbedna, ne ostavlja ožiljke.

Oporavak je brz (može doći do pojave modrica i edema koji su prolaznog karaktera), a rezultat je prirodan izgled Vašeg lica koji traje oko dve godine.

Nakon aplikacije mezoniti, mogućnost komplikacija je minimalna. Tretman mezonitima sprovodi lekar, uz poštovanje svih mera asepse i antisepse. Takođe, pacijent je dužan da se pridržava saveta lekara nakon tretmana.

Radi postizanja optimalnih rezultata, tretman mezonitima se može kombinovati sa ostalim estetskim procedurama.

Rekonturiranje – podmlađivanje lica mezonitima

Rekonturiranje lica takođe možemo postići aplikacijom mezoniti. Mezoniti se postavljaju na tačno određenu dubinu, a njihov broj zavisi od stanja kože i potkožnog tkiva. Kada se mezonit aplikuje, dolazi do aktivacije čitave kaskade regenerativnih procesa, a oko svake niti se stvara novi kolagen.

 

 • mezoniti

  Ubacivanje mezoniti

 • Kada se ubaci dovoljan broj mezoniti, na pravo mesto i dubinu, stvara se mreža kolagenih vlakana, koja daje čvrstinu i dovodi do zatezanja lica i do popunjavanja bora Vašim sopstvenim kolagenom.

  Postoje mezoniti različite dužine, a takođe i uvijene mezoniti, mezoniti sa “čvorićima” i razne druge varijante, koje dovode do jače stimulacije kože i produkcije kolagena.

  Ovakvim pristupom Vaše lice neće izgledati “zategnuto” ili “ispeglano”, već će imati prirodan, podmlađen i zdrav izgled. Uz korišćenje vrhunskih preparata, našu stručnost i Vašu saradnju, uspeh neće izostati.

Silhouette Soft® tretman?

Silhouette Soft konci za lifting lica predstavljaju novu tehnologiju neoperativnog face liftinga, sa dvostrukim efektom zatezanja i regeneracije. Proizvedeni su u SAD nakon dugogodišnjeg iskustva i primene u rekonstruktivnoj i estetskoj hirurgiji.

Predstavljaju posebnu vrstu niti a rezultati koje postižu su fantastični.

 • CENA MEZONITI I TRETMANA MEZONITIMA

  Svakoj intervenciji prethode besplatne konsultacije. Konsultacije služe da se utvrde ambicije pacijenata, njihove potrebe, želje a pre svega stanje.

  Evaluacijom trenutnog stanja i Vaših ambicija dolazimo do optimalnog tretmana koji će dati najbolje rezultate i biti ekonomski prihvatljiv.

  Ukoliko imate bilo kakvih pitanja molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme ili putem telefona.

  KOLIKO ĆE KOŠTATI TRETMAN MEZONITIMA ?

  Cena zavisi od obima intervencije, iskustva i edukovanosti, vremena i truda odvojenog za sprovođenje procedure kao i geografske lokacije ordinacije.
  Dodatni troškovi mogu da obuhvate: troškove anestezije, prepisivanje medikamenata i dr.

 • Mezoniti

  Ekskluzivna ponuda

  Visokokvalitetne niti od polikaprolaktona  i L-lactic acid-a su znatno skuplje

   

  Zakažite konsultacije sa lekarom


  Zakaži

VAŽNO! POTREBNO JE FORMIRATI ODREĐENI REDOSLED PROCEDURA I PRAKTIKOVATI REDOVNO ODRŽAVANJE DA BISTE POSTIGLI ALI I ODRŽALI EFEKTE NEGOVANE KOŽE. ŽELIMO DA NAGLASIMO DA NIKAD NIJE KASNO POČETI, SAMO ŠTO ĆE BITI POTREBNO VIŠE PROCEDURA.