Hemijski piling

Izlaganje suncu, akne ili sam proces starenja kože, dovode do neujednačenog tena, pojave bora ili ožiljaka. Ako želite da Vaša koža izgleda mlađe, razmislite o hemijskim pilinzima. Hemijski pilinzi, pomoću hemijskih rastvora, dovode do poboljšanja teksture Vaše kože, uklanjanjem oštećenih površnih slojeva kože.

Hemijski pilinzi, koji se zovu i hemeksfolijacija ili dermalni pilinzi, spadaju u minimalno invazivne metode, kojima se može poboljšati izgled kože. Iako se hemijski pilinzi najčešće koriste na licu, oni takođe mogu da se koriste za poboljšanje stanja kože na vratu, rukama, kao i za tretman problematičnih zona kože na celom telu.

Hemijski piling može tretirati:

 • akne i ožiljci od akni
 • pege od sunca (solarni lentigo, age spots)
 • bore
 • pege (ephelis)
 • iregularne pigmentacije kože (melazma i dr.)
 • gruba koža, seboroična keratoza
 • ožiljci
 • koža oštećena suncem

Preparati za hemijski piling se najčešće sastoje od alfa hidroksi kiselina, beta hidroksi kiselina, trihlorsirćetne kiseline (TCA) i fenolne kiseline.

Njihovom primenom postiže se odstranjivanje slojeva kože različite debljine i podstiče stvaranje novih slojeva zdrave kože. Ovih nekoliko tipova preparata se razlikuju i po tome na kojoj dubini deluju i kakav efekat želimo da postignemo, pa se dele na veoma površne, površne, srednje duboke i duboke hemijske pilinge.

U grupu alfa hidroksi kiselina tzv. AHA spadaju glikolna kiselina (prirodni sastojak soka šećerne trske), laktična kiselina (sastojak kiselog mleka i soka od paradajza), citrična kiselina, malična, tartarična i dr. tzv. voćne kiseline.

Hemijski piling koristimo za vraćanje blistavosti Vašoj koži, uklanjanje sitnih linijskih bora, ali i veoma dubokih /fenolna kiselina/.

 • Odmerenom primenom ovih preparata koža postaje glatka, ujednačeno kolorisana, osvežena, smanjuju se hiperpigmentacije, fleke, smanjuju pore, reguliše lojni balans, ublažavaju ožiljci od akni, podstiče regeneracija suncem oštećene kože, tretiraju seboroične keratoze, ublažavaju strije, ožiljci od rana, tretiraju akne prvog stepena, komedonalnog tipa i dr.

  Dok se sprovodi ova intervencija, možete kratko, oko 5-10 minuta, osećati pečenje i toplinu. Nakon određenih pilinga očekivano je da se javi crvenilo a tokom 1-5 dana i ljuštenje kože. Kada se koriste dublji hemijski pilinzi može se javiti osećaj zatezanja, otok i braonkasta pokožica, koja će se tokom 7-10 dana ljuštiti.

  Nakon primene ovih preparata imperativ je kontinuirana primena dnevnih krema sa visokim zaštitnim faktorima (SPF minimum 30), posebno ukoliko se tretman hemijskim pilinzima sprovodi u letnjem periodu, kada je koža najviše izložena sunčevim zracima.

 • Hemijski piling

  Hemijski piling – MKM specijalistička ordinacija

Naravno, za primenu hemijskog pilinga povoljniji je zimski period, kada je manje sunca. Neophodna je dalja pravilna nega kože. Kod tretmana hiperpigmentacija efekat se poboljšava inicijalnom primenom posebnih preparata, koji se kasnije nastavljaju.

Obično se sprovodi 4-8 sesija u intervalima od 2-4 nedelje, ali to zavisi od vrste pilinga koji se koristi.

 

Hemijski piling – kontraindikacije

Pilinge ne treba koristiti ako postoji herpesna infekcija, otvorena rana, rozacea, bradavice, ekcem, kancer kože, nekontrolisani dijabetes, vaskularne lezije (hemangioma, teleangiektezije). Ukoliko koristite Roaccutane kapsule, morate prvo napraviti 6 meseci pauze.
Nemojte se depilirati, epilirati ili raditi piling 2-3 dana pre intervencije.

 • CENA HEMIJSKOG PILINGA I TRETMANA PILINZIMA

  Svakoj intervenciji prethode besplatne konsultacije. Konsultacije služe da se utvrde ambicije pacijenata, njihove potrebe, želje a pre svega stanje.

  Evaluacijom trenutnog stanja i Vaših ambicija dolazimo do optimalnog tretmana koji će dati najbolje rezultate i biti ekonomski prihvatljiv.

  Ukoliko imate bilo kakvih pitanja molimo da nas kontaktirate putem kontakt forme ili putem telefona.

  KOLIKO ĆE KOŠTATI TRETMAN HEMIJSKIM PILINGOM ?

  Cena zavisi od obima intervencije, iskustva i edukovanosti, vremena i truda odvojenog za sprovođenje procedure kao i geografske lokacije ordinacije.
  Dodatni troškovi mogu da obuhvate: prepisivanje medikamenata i dr.

 • Hemijski piling

  Ekskluzivna ponuda

  Zakažite konsultacije sa lekarom


  Zakaži

U MKM  ordinaciji koristimo isključivo originalne  preparate  visokog kvaliteta.

VAŽNO! POTREBNO JE FORMIRATI ODREĐENI REDOSLED PROCEDURA I PRAKTIKOVATI REDOVNO ODRŽAVANJE DA BISTE POSTIGLI ALI I ODRŽALI EFEKTE NEGOVANE KOŽE. ŽELIMO DA NAGLASIMO DA NIKAD NIJE KASNO POČETI, SAMO ŠTO ĆE BITI POTREBNO VIŠE PROCEDURA.