Otorinolaringologija

  • MKM specijalistička ordinacija je ustanova koja zbog stručnosti i aparata kojima raspolaže ima mogućnost sprovođenja gotovo svih dijagnostičkih i nehirurških terapijskih procedura kao i klinička ustanova najvišeg ranga.

    Pri tome mi smo jedina ustanova koja se u Srbiji i okolnim zemljama bavi ispitivanjem i lečenjem uticaja kiselosti na oboljenja ORL regije i pluća.

    U našoj ustanovi vršimo klasične preglede, ali i visoko sofisticirane preglede veoma tankim fleksibilnim fiber endoskopom, na bezbolan i komforan način, koji omogućava uvid u skrivene delove ORL regije, ali i „screening“ pregled dušnika i dušnica u lokalnoj anesteziji, a uz to se celokupan nalaz dobija u digitalnom ili papirnom zapisu (fotografije).

    Ovo omogućava pacijentu da poseduje trajni dokaz o svom nalazu, ali i da nalaz vidi „svojim“ očima. Na ovaj način se snima treći krajnik kod dece, što je veoma validna procena za donošenje odluke o daljem lečenju.

  • Otorinolaringologija

U našoj ustanovi se dalje sprovodi 24h faringo-ezofagealna pH-metrija, snimanje sluha (audiometrija), timpanometrija, refleksometrija, kompletno ispitivanje ravnoteže, brze krvne slike, inhalacije, injekcione terapije, alergološko testiranje, manje hirurške intervencije, laboratorijske analize, aspiracije (uva pod mikroskopom, nakon operacije uva ili nosa i sinusa po Proetz-u, u narodu poznato kao „čak-čak“) i dr.

Imamo više od 10 godina iskustva u radu sa decom obolelom od zapaljenja ušiju, otežanim disanjem na nos, kašljanjem i dr. Svi gore navedeni pregledi se mogu po potrebi primenjivati i kod dece.