Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija predstavlja nehiruršku metodu kojom se može osvežiti i podmladiti koža lica.

Mikrodermoabrazija je kontrolisana eksfolijacija, odnosno ljuštenje kože posebnim aparatom. Na ovaj način se odstranjuje sloj kože koji zatvara pore, kao i dehidrirani sloj, pa koža može bolje da primi hranljive materije (na raspolaganju Vam je niz visokokvalitetnih preparata, uključujući i maske na bazi faktora rasta).

Mikrodermoabrazija je manje agresivna od dermoabrazije. Prilikom mikrodermoabrazije koristimo minimalno abrazivni instrument za nežni piling kože, koji uklanja zadebljan i neujednačen spoljašnji sloj kože.

Mikrodermoabrazija – vrste tretmana

Postoje dve vrste mikrodermoabrazivnih tretmana. Jedan pristup podrazumeva korišćenje sitnih kristala u mlazu, dok se istovremeno vakuumom usisavaju odstranjene ćelije. Drugi, savremeniji pristup, podrazumeva korišćenje aparata sa dijamantskim vrhom, kojim se sprovodi piling kože uz istovremeni vakuum.

Mikrodermoabrazija – trajanje tretmana

Tretman mikrodermoabrazije traje oko pola sata.

Prilikom mikrodermoabrazije možete osećati blago “grebanje”, koje je posledica uklanjanja površinskih ćelija kože, kao i vibrirajući osećaj sličan masaži.

U MKM ordinaciji koristimo aparat sa dijamantskom glavom, kao i visokokvalitetne preparate nakon tretmana.

Korišćenjem ove metode koža postaje glatka, uklanjaju se sitne linijske bore, postiže se ujednačena kolorisanost, smanjuju se pore, fleke, hiperpigmentacije, ožiljci od akni, podstiče regeneracija suncem oštećene kože, reguliše lojni balans.

Tretman se ponavlja na 1-4 nedelje, u nizu od 4-10 sesija, a onda ide tretman održavanja jednom na 2-3 meseca. Nakon procedure koristite kreme sa SPF, zaštitnim faktorom od sunčevog zračenja.

Ova tehnika takođe pomaže “ojačavanju” sopstvenog kolagena, sa posledičnim poboljšanjem kvaliteta kože.

mikrodermoabrazija2

Mikrodermoabrazija – MKM specijalistička ordinacija

Mikrodermoabrazija – kontraindikacije

Mikrodermoabrazija ne treba da se sprovodi ako postoji herpesna infekcija, otvorena rana, rozacea, bradavice, ekcem, kancer kože, nekontrolisani dijabetes, vaskularne lezije (hemangioma, teleangiektezije).

Ukoliko koristite preparate vitamina A, po nekim autorima morate prekinuti uzimanje ovog preparata najmanje 2 meseca pre sprovođenja mikrodermoabrazije, dok druga grupa autora kombinuje uzimanje preparata vitamina A sa mikrodermoabrazijom da bi se ubrzala eksfolijacija kože.

Nemojte se depilirati, epilirati ili raditi piling 2-3 dana pre intervencije.

VAŽNO! POTREBNO JE FORMIRATI ODREĐENI REDOSLED PROCEDURA I PRAKTIKOVATI REDOVNO ODRŽAVANJE DA BISTE POSTIGLI ALI I ODRŽALI EFEKTE NEGOVANE KOŽE. ŽELIMO DA NAGLASIMO DA NIKAD NIJE KASNO POČETI, SAMO ŠTO ĆE BITI POTREBNO VIŠE PROCEDURA.