Resound Alera TS™

Slušni aparati ReSound Alera TS™

Zvučna terapija po Vašoj meri

 • Bilo da imate oštećenje sluha ili ne, ReSound Alera TSTM Vam pomaže da Vi upravljate tinitusom. Ona je kombinacija slušnog aparata i tinitus generatora zvuka tako da dobijate dva uređaja u jednom.

  Pomenuti generator zvuka čini da tinitus manje primećujete i skreće pažnju sa njega. To je tzv. Zvučna terapija. Uz prateće savetovanje, to je najbolji način za upravljanje tinitusom. Svaki slučaj tinitusa je poseban, pa ReSound Alera TSTM nudi rešenje po Vašoj meri. Tako će Vaš stručnjak za sluh pronaći rešenje koje je prilagođeno samo Vama. To se zove Zvučna terapija po meri.

  Zvučnom terapijom se skreće pažnja sa tinitusa. Raznovrsni ReSound UniteTM Mini Microphone je bežični dodatak poput štipaljke koja prenosi zvuk sa TV-a, kompjutera, iPod-a, itd. direktno do Vaših slušnih aparata bez žica, bez dodataka i bez brige.

 • Alera slušni aparat

Dodatne informacije

Modeli

Minijaturni model
Mali, tanak i modernog dizajna ReSound Alera TSTM RIE model postaje sinonim za diskretnost.

Klasični model
ReSound Alera TSTM Mini BTE model je klasični zaušni aparat ali na mnogo manji i drugačiji način – i snaga i kompaktnost i dizajn.

Jaki model
ReSound Alera TSTM Fusion BTE model je jaki ali kompaktan zaušni aparat. Jačinu dobijate na atraktivan, ergonomski način sa točkićem za jačinu na koji ste navikli.

Paleta boja

Video

 • 2.4 GHz bežična tehnologija.

 • Zamena zvučnika.

 • Nano-coat zaštita od vlage

FAQ

Zbog čega imam tinitus?

Tinitus je nevoljna percepcija zvuka koja je obično nusproizvod oštečenog sluha.

Da li to što imam tinitus znači da zapravo imam medicinskih problema?

Tinitus može da podrazumeva patologiju, međutim, u većini slučajeva, tinitus je sam po sebi bezopasan. Ukoliko imate tinitus trebalo bi da konsultujete profesionalca za slušne uređaje.

Šta mogu da uradim ukoliko imam tinitus? Da li je tinitus izlečiv?

U nekim slučajevima u kojima je uzrok tinitusa poznat, na primer, navike u ishrani, sporedni efekti lekova koje uzimate, pravilno sprovedena terapija može da pomogne da se efkat tinitusa umanji ili potpuno ukloni. Za većinu pacijenata koji imaju tinitus, ne postoji poznat lek, ali postoje mnogo opcija koje mogu da Vam pomognu da bolje razumete tinitus i da se lakše sa njim nosite u smislu umanjenja njegovog efekta.

Da li postoje aparati koji mogu da mi pomognu?

Da. Tinitus generator zvuka (TSG) je uređaj koji emituje zvuk, koji može biti modifikovan prema različitim parametrima. Može se koristiti kao alat u zvučnoj terapiji, ili u bilo kojoj drugoj terapiji tinitusa. Postoje takođe i druge opcije kao što su stoni generatori zvuka, zvučni jastuci i slušni aparati.

Da li bi trebalo da spavam sa slušnim uređajem?

Nije preporučljivo spavati sa TSG uređajima u ušima. Postoje prikladniji uređaji za tu svrhu kao što su gorepomenuti zvučni jastuci ili stoni generatori zvuka.

Da li imate neku preporuku kako brzo da umanjim efekat tinitusa?

Kao što je već rečeno, ne postoji brz način da se tinitus ukloni ali imamo nekoliko saveta koji mogu pomoći

 1. Izbegavajte potpunu tišinu
 2. Izbevagajte velike doze aspirina
 3. Koristite stoni generator zvuka (zvuk mora, ptica, kiše), ili tihu muziku sa radia dok pokušavate zaspati.
 4. Budite aktivni kako biste skrenuli pažnju sa tinitusa

Uputstva PDF

Slušni aparati ReSound: