Opšta uputstva

U POTRAZI ZA MINIMALNO INVAZIVNIM PROCEDURAMA FACIJALNOG KONTURISANJA I PODMLAĐIVANJA, NA ZADOVOLJSTVO MILIONA KORISNIKA U SVETU, PROIZVEDENI SU MNOGI PRODUKTI KOJI SU VAM NA RASPOLAGANJU I U OVOJ USTANOVI.

SVAKI TRETMAN MOŽE DOVESTI DO KOMPLIKACIJA, KOJE SU NA SREĆU IZUZETNO RETKE, ALI SMO PO PRAVILIMA AMERIČKE AKADEMIJE ZA ESTETSKU MEDICINU DUŽNI DA VAS SA NJIMA UPOZNAMO. NA TAJ NAČIN MOŽETE BEZBRIŽNO DA KRENETE U PROCES ULEPŠAVANJA.

Svaki tretman kod kojeg se sprovodi ubrizgavanje preparata, može dovesti do pojave modrica, otoka i asimetrije prolaznog trajanja, od nekoliko dana (minimum 48h) do nekoliko nedelja (bićete otečeni i modri, ali uvek mislite na konačan rezultat).

Kod nekih pacijenata se vrlo retko javljaju modrice, dok kod drugih ovo može biti češća pojava. Izuzetno retko moguće su kasne komplikacije koje ćemo rešavati. Zaštititi tretirani deo od nečistoća (ruke i sl.). Izbeći kontakt sa životinjama, a sve u cilju zaštite od infekcija.

Ukoliko ste skloni herpesu morate to prijaviti, u cilju pripreme, davanjem leka nekoliko dana pred intervenciju. Ukoliko ste skloni bubuljicama poželjno je uzimanje antibiotika.

Ukoliko ste imali neku estetsku proceduru, dužni ste da nas o tome obavestite. Zbog reaktivnog oticanja ne preterivati sa hlađenjem.

Apsolutna preporuka je prestanak pušenja, jer će ono umanjiti efekat.

Botoks

Kod tretmana botoksom postoji mogućnost izvesnih komplikacija, ali isto tako botoks daje fantastične rezultate. Važno je da, ukoliko se javi pad kapka, znate da to predstavlja prolaznu komplikaciju. Veoma retko mogu se javiti sistemska neželjena dejstva koja mogu zahtevati bolničko lečenje.

Postoje pacijenti koji ne reaguju na botoks. Ovo je nekad posledica učestalih tretmana a nekad pacijent od starta ne reaguje na botoks. Vrlo retko postoji alergija na botoks, zato obavezno prijavite alergiju na mleko, belančevine i jaja. Važno je da znate da se efekat botoksa obično primećuje tek od 7-14. dana.

Hijaluronski fileri

U ovoj ustanovi se koriste fileri na bazi hijaluronske kiseline, koji nisu trajni već imaju ograničen efekat od 3-12 meseci (zavisi i od individualne reakcije). Upotreba ovih filera mogućnost komplikacija svodi na minimum.

Zbog osetljivosti hijaluronske kiseline na toplotu, trebalo bi da izbegavate solarijum i sunčanje, ali i preteranu hladnoću u prvim nedeljama nakon tretmana.

Nakon prvog izvođenja ove procedure može biti potrebna inicijalna korekcija nakon 2-3 nedelje. Ne koristimo preparate na bazi akrilata. Naravno pušenje će apsolutno umanjiti ili vrlo brzo anulirati efekat. Dakle, sa naše strane je apsolutna preporuka prestanak pušenja.

PRP

Pacijenti kod kojih se sprovode tretmani faktorima rasta (PRP) ne smeju da koriste nesteroidne antiinflamatore 7 dana pre i posle intervencije, a kortikosteroidne preparate da ne koriste 1 mesec nakon ove intervencije.

Uputstvo za tretman hemijskim pilinzima

Pročitajte i sva opšta uputstva navedena u ostalom tekstu

Nedelju dana pre pilinga ne raditi elektrolize, depilaciju hladnim ili toplim voskom, laserske tretmane. Dva do tri dana pre pilinga izbegavati preparate na bazi retinola, AHA, BHA ili benzoil peroksida. Izbegavati eksfolijante koji isušuju i iritiraju kožu. Pacijenti koji su bili na dermatološko-kozmetičkim tretmanima treba da sačekaju da im se koža potpuno oporavi pre tretmana. Obavezno je celodnevno, na 1-2 sata, korišćenje preparata sa SPF faktorom od minimum 20-30, i sprovođenje redovne nege kože sa, za Vašu kožu, adekvatnim preparatima. Ovo morate shvatiti veoma ozbiljno.

VAŠA OČEKIVANJA MORAJU BITI REALNA. RADUJTE SE SVAKOM I MALOM POBOLJŠANJU!

Vaša MKM specijalistička ordinacija