O nama

MKM specijalistička ordinacija

Ustanova koja zbog stručnosti i aparata kojima raspolaže ima mogućnost sprovođenja:

 • gotovo svih dijagnostičkih i nehirurških terapijskih procedura u oblasti otorinolaringologije
 • gotovo svih nehirurških estetskih procedura
 • manjih estetskih hirurških procedura na licu i vratu.

Pri tome mi smo jedina ustanova koja se u Srbiji i okolnim zemljama bavi ispitivanjem i lečenjem uticaja sadržaja želuca na oboljenja ORL regije i pluća.

U našoj ustanovi vršimo klasične preglede, ali i visoko sofisticirane preglede veoma tankim fleksibilnim fiber endoskopom, na bezbolan i komforan način, koji omogućava uvid u skrivene delove ORL regije, ali i „screening“ pregled dušnika i dušnica u lokalnoj anesteziji, a uz to se celokupan nalaz dobija u digitalnom ili papirnom zapisu (fotografije). Ovo omogućava pacijentu da poseduje trajni dokaz o svom nalazu, ali i da nalaz vidi „svojim“ očima.

Na ovaj način se snima treći krajnik kod dece, što je veoma validna procena za donošenje odluke o daljem lečenju. U našoj ustanovi se dalje sprovodi 24h faringo-ezofagealna pH-metrija, snimanje sluha (audiometrija), timpanometrija, refleksometrija, kompletno ispitivanje ravnoteže, brze krvne slike, inhalacije, injekcione terapije, alergološko testiranje, manje hirurške intervencije, laboratorijske analize, aspiracije (uva pod mikroskopom, nakon operacije uva ili nosa i sinusa po Proetz-u, u narodu poznato kao „čak-čak“) i dr.

Imamo više od 10 godina iskustva u radu sa decom obolelom od zapaljenja ušiju, otežanim disanjem na nos, kašljanjem i dr. Svi gore navedeni pregledi se mogu po potrebi primenjivati i kod dece.

Otorinolaringologija i estetska medicina

Otorinolaringologija je delom hirurška specijalizacija koja u sklopu svog edukativnog programa podrazumeva hirurgiju glave i vrata.

Svaki otorinolaringolog mora da poznaje anatomiju lica i vrata jer sprovodi hirurške intervencije u ovoj regiji kao što su operacija ušiju, kapaka, nosa…
Svuda u svetu ovakve i druge estetske hirurške intervencije spadaju u domen ORL, a ne samo plastičnih hirurga.

U okviru naših edukacija iz oblasti ORL na svetskim kongresima, imamo organizovane obuke iz operacije kapaka, mini face lifting-a, face lifting-a, primene Botox®-a kako u estetske tako i u funkcionalne svrhe kao što su hemifacijalni spazmi, blefarospazmi, korekcije lica kod paraliza facijalnog nerva.

 • tretman-pojacanog-znojenja

 • Oni su snove pretvorili u javu:

  Carla Rosa de Vries Vidojević

  Miloje Vidojević

  Sonia de Vries

 • O nama na Prvoj Srpskoj televiziji:

 • Večernje Novosti:

  Vecernje novosti