Podvaljak

Podvaljak

Lokalne masne naslage u regiji podvaljka predstavljaju čestu indikaciju za estetski tretman, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Ovom problemu možemo pristupiti na više načina, u zavisnosti od količine masnog tkiva, stanja kože, starosti pacijenta i dr.

Tretman može biti hirurški i nehirurški.

LIPOSUKCIJA je hirurška intervencija. Liposukcija se radi u lokalnoj anesteziji, tako što se na koži napravi mali otvor kroz koji se uz pomoc kanile “usisava” masno tkivo. Nekoliko dana nakon intervencije imaćete otoke i modrice prolaznog karaktera. Nekoliko dana nakon intervencije potrebno je fiksirati tretirani deo, o čemu ćemo Vas posebno instruisati.

Nehirurški pristup podrazumeva nekoliko tretmana kojima možemo korigovati regiju podvaljka.

LIPOLIZA podrazumeva ubrizgavanje lipolitičkih koktela tankim iglicama u problematičnu zonu. U ovom tretmanu se koriste i preparati koji dovode do zatezanja kože. Da bi se postigao efekat potrebno je tretman ponavljati. Nakon tretmana možete imati modrice i otok. Bitno je da znate da reakcija tkiva zavisi i od koktela koji se primenjuje.

Efekti lipolize podvaljka će biti veći ukoliko se ova procedura kombinuje sa mezonitima.

MEZONITI se uz pomoć igle-vodiča aplikuju u problematičnu regiju. Mezonitima postižemo značajno zatezanje kože i učvršćivanje tkiva.
Nakon tretmana možete imati modrice, ali se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

FILERI takođe predstavljaju tretman izbora. Oni ne deluju na masno tkivo, ali ubacivanjem filera u određene zone postižemo remodeliranje lica i podvaljak postaje manje vidljiv. Tretman je minimalno invazivan i ne zahteva period oporavka.

Svakim od ovih tretmana se mogu postići odlični rezultati, ali je potrebno da odvojite određeno vreme i da ne očekujete rezultat “preko noći”. Nemojte brinuti zbog modrica i otoka, jer su to promene prolaznog karaktera.

O izboru metode koja je najbolja za Vas, razgovarajte sa našim lekarima.