Rekonturiranje lica – Fileri

 

Rekonturiranje lica – Fileri

Promene u koži i i potkožnom tkivu koje nastaju sa godinama posledično dovode i do promena našeg izgleda. Koža postaje opuštena, gubi se masno tkivo i jedrina lica, nastaju bore.

Da bismo licu vratili mladalački izgled nije najbitnije da ciljano tretiramo bore na licu, već treba da delujemo na uzroke koji su do toga doveli.  To možemo postići tako što ćemo licu nadoknaditi volumen i “čvrstinu” i isprovocirati  procese podmlađivanja u samom tkivu .

Jedan od načina je aplikacija hijaluronskih filera  u određene regije na licu u kojima je došlo do gubitka volumena.

Koriste se fileri različite gustine, u zavisnosti od tehnike koja se primenjuje i od dubine na koju se aplikuje filer. Kada se nadoknadi volumen, u zonama gde je prirodno postojao, bore koje su posledično nastale biće znatno smanjene, a lice će imati prirodan izgled. Tada, ukoliko ima potrebe i ukoliko pacijent želi, radi se korekcija bora. U zavisnosti od dubine bora, aplikovaće se fileri različite gustine. Treba napomenuti, da filer koji je aplikovan nema samo “statičku” funkciju, već podstiče regenerativne procese i poboljšava kvalitet kože. To se naročito odnosi na filere novije generacije koji sadrže antioksidanse.