Bore na čelu – da li botoks može da Vam pomogne?

  1. Bore na čelu - botoks

Bore na čelu

Kontrakcija mišića čela dovodi do pojave horizontalnih bora na čelu. Ukoliko su bore prisutne i kad se mišići čela ne kontrahuju onda su to memorijske (statičke) bore a ukoliko se one formiraju samo sa kontrakcijom mišića, zovu se dinamičke.

Botoks za tretman bora na čelu

Bore na čelu se odlično tretiraju botoksom odnosno botulinskim toksinom. Čak iako su bore memorijske, i jasno ocrtane i u miru, mogu se postići izvanredni rezultati.  Ukoliko se tretman botoksom sprovodi redovno može se postići i eliminacija bora na čelu a sve zavisno od toga kojoj grupi pripada određeni pacijent.

Pacijentima nije jasno zašto kod nekog efekat botoksa traje 6 meseci a kod nekog 2 meseca.

Trajanje efekta botoksa protiv bora na čelu

Važno je znati da efekat botoksa nije istog trajanja kod svih pacijenta, a to između ostalog zavisi od toga kojoj grupi pacijent pripada. Za tretman bora botoksom idealni su takozvani kinetički pacijenti. To su oni pacijenti koji imaju ekspresiju emocija samo kad to žele. To zapravo znači, da postoji ravnoteža između emocija i stepena kontrakcije mišića, odnosno savršen tajming između emocije i mimike. Sagovornik savršeno razume šta je izgovoreno a šta eksprimirano emocijom.

Trajanje efekta botoksa je najduže kod ove grupe pacijenata.