Šta su mezoniti?

  1. Mezoniti

Mezoniti

Tretman 3D mezonitima tzv. neoperativni face lifting, predstavlja minimalno invazivnu proceduru kojom se  zateže koža i ujedno postiže prirodan izged. Mezonitima možemo tretirati opuštenu kožu u predelu obraza, čela, donje vilice, ali i kožu celog tela (vrat, dekolte, podvaljak, ruke, stomak, kolena). Mezoniti se aplikuju pod kožu, a njihov broj zavisi od stanja kože i regije koja se tretira. Tretman mezonitima se sprovodi u lokalnoj anesteziji i traje oko sat vremena.

Mezoniti koje koristimo za zatezanje kože su napravljene od biorazgradivog materijala, koji je bezbedan za upotrebu. Mezoniti se aplikuju pod kožu  pomoću elastične igle vodiča, koja se potom izvadi, a mezonit ostaje u koži. Aplikovana mezonit pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije i reparacije tkiva. Dovodi do stvaranja novog kolagena i elastičnih vlakana, aktivira angiogenezu tj. stvaranje novih krvnih sudova, čime se poboljšava dotok kiseonika i ishrana tkiva. Rezultat ovih procesa je zatezanje i podizanje opuštenih struktura i bolji kvalitet kože.

Tretman mezonitima je vrlo popularan metod zatezanja kože, jer daje brzo vidljive i stabilne rezultate, a pritom je minimalno invazivna i sigurna metoda, ne zahteva primenu opšte anestezije, mogućnost neželjenih efekata je svedena na minimum, tako da se pacijent odmah može vratiti uobičajenim ativnostima (uz poštovanje saveta lekara o nezi nakon tretmana). Neki lekari tretman mezonitima nazivaju „lunchtime lift“ ili „weekend face lift“. Rezutat 3D liftinga mezonitima traje oko dve godine.